Врв   >  Спорт   >  Гимнастика
The Best Female Gymnasts of All Time
Сега прифаќаме гласови 29. Мај 2021 00:00〜
Алија Фархатовна Мустафина (руски: Алия Фархатовна Мустафина [ɐlʲɪˈja fɐrˈxatəvnə mʊˈstafʲɪnə]; татарски: Алия Фәрһәт кызы Мостафина; роден на 30 септември 1994) е пензионирана руска уметничка гимнастичарка и актуелен тренер. Таа е 2010 година светски шампион во секаде, европски шампион во 2013 година, 2012 година и Олимписки шампион во нерамни шипки од 2016 година и седумкратен олимписки медалист, изедначен со Симоне Билс за најмногу олимписки медали во последните 20 години од сите женска уметничка гимнастичарка.
Споделете ја оваа страница
41 гласови
The Best Female Gymnasts of All Time ranking chart
0 Коментари
Гостин Логирај Се
11 Записи

Додај нов запис

... Види повеќе

Пребарување на слики

Допрете ја сликата што сакате да ја примените.

Пребарување видео

Допрете го видеото што сакате да го примените.

Пребарување на статии

Допрете го видеото што сакате да го примените.

Откажи
Откажи
Споделете ја оваа страница
 Назад на Гимнастика